Румен Петков: Няма избори, които Станишев да не е загубил

Румен ПетковБившият депутат призова спешно да се свика конгрес на партията и призова председателят да се оттегли от управлението.

“БСП задължително трябва да свика извънреден конгрес, за да обсъди състоянието на партията”, заяви бившият червен депутат Румен Петков в Плевен. Според него левицата е загубила вота и Сергей Станишев трябва да се оттегли от лидерския пост.

„За съжаление Сергей Станишев показа, че няма избори, които не може да загуби. Той пропусна шанса вчера да запази личното си достойнство. Сега е моментът да покаже, че има партийно мислене, да се оттегли, да свикаме по най-бързия начин конгрес. Но с дълбок анализ на организационното състояние и на загубата на тези избори“, коментира Петков.

„Защото загубата на тези избори е резултат от комплексни действия на ръководството, но тук отговорността е и на Станишев, и на Изпълнителното бюро, и на Националния предизборен център. Ние много ясно си формулирахме целта и на конгреса – първа политическа сила и победа над ГЕРБ.

Фактът, че имаме два пъти повече депутати е резултат на истината, която съм казвал много пъти, че т.нар. автентична десница, е без грам популярност. Този резултат ние го постигнахме, донякъде, въпреки себе си. Нали разбирате, че при тези ежедневни самоубийствени атентати на ГЕРБ, ние да не сме първа политическа сила, това е много тежък атестат за организационното ни състояние“, посочи Петков.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *