Румен Петков към Сергей Станишев: Парламентът дори не е одраскан!

Румен ПетковВчера около 700-800 протестиращи бяха оградили около 1000 полицаи и нищо не налагаше резките действия по разчистването на центъра, каза Румен Петков, министър на вътрешните работи в правителството на Тройната коалиция.

„Лично аз не мога да разбера докрай и организацията, която беше направена от 10-ти ноември насам, и дислокацията в центъра на София на действително огромни полицейски сили, и особено осигуряването на ескорт за депутати и министри, и то по централния столичен булевард, на доста голям периметър.

Това няма как да не дразни, това няма как да не буди у хората не просто недоумение, а да не буди у хората отвращение. Tрябва да разбираме, че полицията е инструмент на правителството, той е репресивен орган и това не е действие на един или друг полицай”.

„Днес слушам някои политици да говорят за метеж, за погром върху парламента. Парламентът виждаме, че не е одраскан, виждаме, че няма счупено стъкло, виждаме, че няма нищо такова. Хората, които гледат телевизия, хората, които оценяват обективно нещата, разбират, че това е доста изкривен стремеж да се представи вчерашния ден“, коментира Румен Петков. Така бившият вътрешен министър категорично опонира на Сергей Станишев, който истеризира днес в парламента.

„Нещо ми се губи в това решение за разчистване на площада, което от нищо не беше продиктувано. Мисля, че особено сега полицията трябва да бъде много внимателна, за да не даде и своя принос в нагнетяване на напрежение, в нагнетяване на антинагласи срещу парламента и институциите в България въобще“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *