Ротират полицаите на протестите със служители от провинцията

полицаи от протеститеПовече от 300 служители са докарани от провинцията и са разпределени да охраняват протестите в столицата. Според информация на Offnews.bg най-голямата група е от Ямбол. Изданието припомня, че точно от този град беше най-голямата част от полицаите, които пребиха протестиращите на 10 януари 1997 г.

Тогава след полунощ столичните служители бяха изтеглени, а на тяхно място бяха сложени полицаи от Ямбол, Перник и Монтана. Ротацията беше оправдана с обяснението, че столичните полицаи имат близки и роднини сред протестиращите и това може да им попречи да изпълняват служебните си задължения.

Пред изданието от столичната дирекция на полицията са потвърдили за подмяната. Само че сега обяснението за ротацията е умората на столичните полицаи.

Според наша информация жандармерийски части от Пловдив също са изпратени в помощ на колегите си от столицата.

В коментари под статията на изданието потребители пишат, че полицаите също са хора, дори тези от Ямбол. Те също искат да живеят нормално и да ходят на море. Но не на бунгало в Китен, а на хотел в „Слънчев бряг” – пише в защита на униформените потребител.

Друг му опонира, че полицаите са провинциална паплач, които в София си позволяват своеволия и бият, ей така, за спорта…

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *