Рокада: Бившият шеф на „Глобул“ Кацирубас поема „Мобилтел“

КацирубасСобственикът на мобилния оператор „Мобилтел“ – „Телеком Аустрия“, обяви, че от 1 октомври начело на компанията в България застава Танасис Кацирубас – изпълнителен директор на „Глобул“ в миналото. Той заменя на поста Андреас Майерхофер.

Ройтерс посочва, че бизнесът на компанията в България е един от основните й и го определя като място на ожесточена конкуренция.

Кацирубас досега беше изпълнителен директор „Вип мобайл“ в Сърбия.

От „Телеком Аустрия“ посочват, че Майерхофер не е подновил договора си с компанията след 10 г. работа за нея зад граница. Поста си напуска и директорът по маркетинга Мартин Липауц, което е станало по негово желание, уточняват в официалното си съобщение от австрийския телеком. Там е уточнено, че това е станало, тъй като Кацирубас ще отговаря и за маркетинга в „Мобилтел“.

Бордът на директорите на „Мобилтел“ намалява от четирима на трима души, се посочва още в съобщението на „Телеком Аустрия“.

Кацирубас има над 20 години опит в областта на телекомуникациите, основно в Югоизточна Европа, припомня Ройтерс. Изпълнителният директор на „Телеком Аустрия“ Ханес Аметсрайтер го определя като един от най-опитните мениджъри в групата, който сега ще поеме „със сигурност най-трудния пазар за групата на „Телеком Аустрия“.

През юни 2008 г. Танасис Кацирубас се оттегли от директорския пост в Globul. Той е изпълнителен директор на „Космо България мобайл“ ЕАД (GloBul) от юли 2005 г. Преди това, от септември 2002 г., беше неин търговски директор. Бил е мениджър на международния отдел за мобилна телефония на „Германос“ и е отговарял за контактите с мобилните оператори и за установяването на компанията в България. Кацирубас е бил още директор по продажбите на дребно в гръцкия мобилен оператор СТЕТ (сега TIM Hellas). Има магистърска степен по мениджмънт и бизнес администрация от „Бабсън колидж“ в Уелсли, Масачузетс, САЩ, магистърска степен по изграждане на компютърни системи и бакалавърска степен по електроинженерство от „Нортуестърн юнивърсити“, Бостън, САЩ.

Източник: dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *