Робот обслужва клиентите на престижен американски хотел

РоботНеобичаен персонал се появи в един от хотелите в американския град Купертино в Силициевата долина. Ако там си поръчате румсървиз, услугата ще бъде извършена от робот, пише Washington Post.

Компанията собственик тества технологията в един от хотелите си, чиито гости вече се настаняват в стаите си с приложение за смартфон и избягват традиционната регистрация на гише.

Засега само един робот снове из коридорите на хотела, но очакванията са към него да се присъединят още електронни камериери в началото на 2016 година. Роботът, наречен Botlr умее безопасно да се придвижва с асансьор и се ориентира в лабиринтите от коридори. Той използва камера и сонарен уред, за да картографира сградата и да избягва сблъскване със стени или падане по стъпала.

Един от асансьорите е оборудван да комуникира безжично с Botlr и го информира, когато е в лобито на хотела и е свободен за използване. От компанията посочват, че е безопасно Botlr да се вози в асансьора заедно с гостите и дори им дава предимство да излязат първи. Тъй като роботът не може да чука на вратите, той е програмиран да се обажда в стаите, които трябва да обслужи и да пуска запис, извествяващ гостите, че стои отпред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *