Разнобой в БСП: Ще расте или ще намалява цената на тока!?

Таско ЕрменковЦената на тока няма да поскъпва в контролирания от правителството период до следващия юли заяви депутатът от БСП Таско Ерменков.

Според него всички изявления в тази посока са спекулативни и нямат никакво основание.

Енергетиката трябва да се прочисти от порочните практики и да се знае ясно как се формират цените и да се знае, че в тези цени няма нищо изтекло в чужди джобове, посочи Ерменков и предупреди, че сега реално енергийната ни система е в състояние на реанимация. Той бе категоричен, че не знае какво има предвид бившият енергиен министър Румен Овчаров, твърдейки, че токът ще скача.

Питайте него на каква основа са прогнозите му, нека обясни, провокира съпартиеца си Ерменков. Той обясни още, че управляващите се опитват да преустроят работата на „Мариците”, които да се пренастроят за износ на ток.

Смятаме да се въведе пазарен принцип за стимулиране на зелената енергия, чрез зелени сертификати. Мисли се за потребителите – да не им се спира токът при определен лимит от суми, коментира още Ерменков.

Преди дни и финансовият експерт Емил Хърсев предупреди, че намалението на цената на тока е фалшиво и реално той трябва да поскъпне до 30-40%, пишат от faktor.bg

Все повече хора са на мнение, че това е популистко и изкуствено задържане на цената и че сега ако не се актуализира с малки стъпки, резкият скок на цената на тока ще бъде пагубен за всички.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *