РАЗМЯНА НА УДАРИ МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ХАМАС, ИМА УБИТИ И РАНЕНИ

Udar bgnes

Над 100 цели в ивицата Газа е поразила израелската армия

Израелската армия е ударила тази нощ стотици обекти в Ивицата Газа. Това съобщават военните, цитирани от РИА „Новости“. Те също така съобщават, че по територията на страната от сряда вечерта са били изстреляни 150 ракети, като 25 от тях са били прихванати от системата „Железен купол“.

От Ивицата Газа обявиха, че са загинали 23-годишна бременна жена и дъщеричката ѝ на година и половина, а бащата е ранен, предаде ДПА. Съобщава се и за още един убит – член на въоръженото крило на Хамас.

При ракетния обстрел от Газа е бил ранен един израелец. Повечето ракети паднали в необитаеми райони, а 11 са били прехванати от израелската система за противоракетна отбрана. Две обаче са паднали в град Сдерот, посочиха полицията и армията.

Настоящите събития хвърлят сянка върху очакваното обявяване на примирие между Тел Авив и Хамас.

Специалният пратеник на ООН за Близкия изток Николай Младенов изрази дълбока тревога от ескалацията на насилието между Газа и Израел. ООН и Египет са предприели безпрецедентни усилия да се избегне сериозен конфликт, на ситуацията може бързо да се влоши, а това ще има ужасни последици за хората, предупреди той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *