Разкриха ИСТИНАТА за тайната на “УСТНИЯ ДОКЛАД” за България!?

Марк ГрейСъдържанието на устния доклад на ЕК за България официално се пази в тайна…

Така нареченият „устен доклад“  по отношение на сигурността и правосъдието в България и Румъния бе изнесен при закрити врати. Официално бяха съобщени само темите с изричното уточнение, че не са правени политически заключения и препоръки. Както е известно, това е междинен доклад по механизма за контрол и присъстващите експерти от всички страни трябва да запазят в тайна оповестените факти и анализи.

За правителството в София това е изгодно, тъй като има възможност да ги научи отрано, за да излезе пред медиите с подходящата за случая интерпретация. Обаче истината излезе наяве и тя се оказа не толкова утешителна. Информатор на Jelev.info разкри тайната на устния доклад.

България се намира в ситуацията на Румъния от преди една година. Тогава лявото правителство посегна на съдебната система, като опит да вземе превес над десния президент Бъсеску. Резултатът бе плесник в доклада на Брюксел и още по-затегнати мерки за наблюдение от Европейската комисия. Румъния си е взела поука и сега устно е похвалена и за резултатите в правосъдието, борбата с организираната престъпност и корупцията. Информацията се потвърждава и от публикации в румънския печат, цитирана от vesti.bg.

За разлика от съседите, оценката за България е точно обратната, съобщава източникът на Jelev.info. Правосъдният министър Златанова се ограничи с изявлението, че устният доклад е бил „всеобхватен“. Зад това се крие недоволството на европейските партньори от скандалните назначения в ДАНС, предизвикали граждански протести, конфликта между президента и правителството, и засилването на организираната престъпност. Не само Холандия има претенции за влизането ни в Шенген, сега Германия, Великобритания, Франция, Белгия и Финландия устно са заявили недоволство от политическото безразсъдство в България и това вече не е тайна.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *