Разбулиха мистерията: Откриха на какво се дължи геният на Айнщайн

АйнщайнГеният на Айнщайн се дължи на необичайно добрите връзки между лявото и дясното полукълбо на мозъка му, съобщи в. „Дейли телеграф“, позовавайки се на китайски учени.

Трудовете, които Айнщайн публикува на 26 години, допринасят значително за съвременната физика и променят представата за космоса, времето, масата и енергията.

За тази изключителна интелигентност вероятно са допринесли връзките в мозъка му.

Ръководителят на изследването Вейвей Мън от катедрата по физика в Източнокитайския университет разработва нов метод за изследване на мозъка, която разкрива в детайли голям сноп влакна, свързващи двете полукълба на мозъка на Айнщайн. С нея той измерва къде нервите преминават от едната страна в другата и тяхната дебелина. Това показва колко свързани са двете полукълба в конкретни райони, което улеснява различни функции в зависимост от това къде преминават влакната, предаде БТА.

Движението на ръцете например е представено към предната част, а смятането на ум към задната.

С новия метод учените сравняват показателите на Айнщайн с тези на 15 възрастни мъже и на 52-а млади мъже. Резултатите показват, че Айнщайн е имал много по-развити връзки между някои части на мозъчните полукълба в сравнение както с младата, така и с възрастната контролна група.

„Това изследване дава „вътрешен поглед“ към мозъка на Айнщайн. Нещо, което предишните изследвания не са постигали“, каза д-р Дийн Фолк. Мън работи със снимките с висока резолюция, публикувани от Фолк и други учени през 2012 г. на вътрешните повърхности на двете полукълба на мозъка на Айнщайн, пишат от novini.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *