РАЗБРАХА КОЙ Е БОМБАДЖИЯТА ОТ ТЕКСАС, ТОЙ СЕ САМОУБИ ПРЕДИ АРЕСТА

Ostin reuters

23-годишният Марк Кондит отне живота на двама души и рани сериозно други 5 при серията от поне 4 взрива

Полицията обкръжи колата на заподозрения в предградие на Остин тази сутрин. При приближаването на полицаите към колата отвътре се разнесе взрив и той бе намерен мъртъв в нея. Полицията счита, че Марк Кондит се е самоубил, за да не попадне в ръцете на властта.

Смята се, че е действал сам, извършвайки серията от поне 4 бомбени взрива, ужасили жителите на града и съседните селища след първия взрив на 2 март, при който загина 39-годишен мъж. Силите на реда призоваха към бдителност, защото в момента няма информация какво е правил Кондит през последните 24 часа, което предполага, че е възможно той да е разпратил още бомби по пощата. Това се дължи на факта, че бомбаджията е купувал компонентите за бомбите от местни магазини.

Местните власти обявиха, че експлозиите са започнали в Остин в началото на март. При първата на 2 март загина 29-годишен човек; на 13 март загина 17-годишен, а майка му е в критично състояние; на 13 март 75-годишна жена пострада; на 18 март бяха ранени двама души, а на 20 март един човек пострада.

Шокираните съседи описват Кондит като тих и образован млад мъж, идващ от добро семейство. Неговите публикации от 2012 г. в социалните медии показват, че той подкрепя смъртното наказание, но е против брака на гейовете и абортите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *