Разберете как откраднаха Zamunda с перфектната схема!

ZamundaНа 11 април 2013 година домейнът Zamunda.NET беше откраднат, потвърди новината  Мартин Павлов, създател на оригинала и собственик на “Линкос” ООД. Всичко е извършено след старателна предварителна подготовка и е останало скрито от собствениците.“Аз съм вече бивш собственик на Zamunda.NET”, с огорчение съобщи създателят на сайта.

На 14 април 2013 г. новият “собственик” изтри акаунтите на целият екип, каза още Павлов. Атаката бе вътрешна и подготвяна от човек, към който не е имало и капка съмнение в неговата лоялност.

След кражбата на домейна новият собственик изтри всички бекъпи на сайта, но екипът вече разполагаше с такъв. Екипът вече нямаше как да се върне в стария сайт и да поправи нещата, затова се прибегна до друга мярка, а именно пускането на нов сайт с пълния бекъп от вече стария домейн Zamunda.NET, съобщи Павлов.

На практика става дума за кражба на собственост, на бизнес, но не можем да предприемем никакви стъпки срещу него, защото цялата игра е изпълнена перфектно. Крадецът е имал достъп до мейла, през който е регистриран домейнът и плащането на домейна е направено през него.

По принцип може да се изиска връщането на домейна, но крадецът е реализирал плащане по нормалния път и това прави невъзможно предприемането на действия срещу него, няма как да се докаже каквото и да било при тази ситуация, уточни Мартин Павлов.

В момента аз подкрепям Zamunda.SЕ, каза още Павлов. На стария сайт е пуснато специално съобщение, че могат да се появят други сайтове, нещо като “Крадецът вика, дръжте крадеца”. Но екипът ме помоли да създадем и регистрираме новия сайт, направихме го, съобщи създателят на най-големия торент сайт у нас.

Красимир ТОДОРОВ, БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *