РАДЕВ ПОИСКА ДА СЕ СПРЕ ПОРЪЧКАТА ЗА ТОЛ СИСТЕМАТА ЗА 200 МИЛИОНА ЛЕВА

radev-bgnes

Новоизбраният ни президент се аргументира с изявлението на Бойко Борисов, че спира всички поръчки, а ако те са неотложни следва да бъдат съгласувани с екипа на Радев

Бъдещият президент на България Румен Радев се обяви против обществената поръчка за тол таксите, която беше пусната на 29 декември със срок до 5 януари. Това доби гласност от пост на Радев в социалните мрежи, в който освен фактите по поръчката той напомня и, че премиерът в оставка Бойко Борисов на заседанието на кабинета на 21 декември нареди на министрите да спрат всякакви обществени поръчки. Борисов разпореди ако все пак тези поръчки са неизбежни, министрите да се консултират с екипа на Радев.

В поста си Радев информира, че от съобщение на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ от 29 декември 2016 г. става ясно, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. От Пътната агенция допълват, че офертите ще се подават до 17.00 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари.

„Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка, обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като „неизбежна“ се казва в поста на Радев. Радев отбелязва, че не оспорва законността на решението, но го намира за политически спорно. По мнението му правителството и държавната администрация трябва да спазват нареждането на премиера Борисов, който на въпросното заседание е заел отговорна позиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *