РАДЕВ И БОРИСОВ ПОКАНИЛИ ПУТИН ДА ПОСЕТИ БЪЛГАРИЯ

Putin Radev bgnes

Захариева: Правим нужното второта тръба за газ да минава през нас!

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов са поканили руския президент Владимир Путин да посети България, заяви пред bTV вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева. „Има покана към Владимир Путин да дойде в България. Тя е отправена и от българския президент, и от българския премиер, но все още няма уточнена дата“, обяви Захариева.

Думите й идват ден след началото на визитата на руския държавен глава в Сърбия, където той обяви, че има възможност втората тръба от газопровода „Турски поток“ да мине през България. „Мисля, че има много голям шанс това да стане. Президентът Путин за пореден път каза в Сърбия, че има възможност това да се случи“, каза Захариева пред bTV.

Относно излизането на Великобритания от Евросъюза българският външен министър обясни, че броят на изборните секции за българите във Великобритания за предстоящите евроизбори ще бъде по-малък, отколкото досега. Това ще стане, ако споразумението за Брекзит се провали. По думите ѝ нищо друго не би трябвало да се промени за нашите сънародници там.

Около 4000 са гражданите на Великобритания, които живеят у нас по данни на МВР. Те ще трябва да се регистрират в МВР като живеещи тук, ако сделка няма, посочи тя. „Българското желание е да има безвизово пътуване между двете държави, за да са улеснени и туристите“, посочи Захариева.

По думите й министерството на външните работи организира информационни дни в различни градове на Великобритания за българите, които живеят там.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *