РАДАН КЪНЕВ ИСКА ОСТАВКАТА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР

Radan Kynev BGNES

Така той коментира заключенията в черновата на доклада на ЕК и искането за разпускане на ВСС от ГЕРБ и колегите му от РБ

Кънев заяви, че оставка е нужно, но „Висшият съдебен съвет не може да се разпусне. Неграмотна работа, няма такава процедура. Да си подадат оставките, да. Има чл. 27, ал. 5 от Закона за съдебната власт, така че парламентарно представените партии имат някакъв инструмент по отношение на парламентарната квота“. Той заяви още, че оставките трябва да започнат с тези на двамата архитекти на мнозинството в него – Цацаров и Колев. „Те не могат да подадат оставки само като членове на ВСС, а като председател на ВАС и главен прокурор“, отбеляза Радан Кънев.

„Току-що променихме Конституцията, бетонирахме Сотир Цацаров, който е под най-тежки удари в доклада. На база на становище на проектодоклада на Европейската комисия, че има нужда от независима външна оценка на прокуратурата, аз на мястото на Цацаров щях да съм си подал оставката вчера“, заяви още лидерът на ДСБ. Кънев определи като глупости изявленията на Цветанов, че в последната една година Министерството на правосъдието не е свършило нищо. „Мият си ръцете с единственият човек в правителството, който се опита да направи нещо“, заключи лидерът на ДСБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *