РАБОТНИ ГРУПИ ТЪРСЯТ ЗАКОНОВА РЕГЛАМЕНТАЦИЯ ЗА ЕЛЕКТРО ТРОТИНЕТКИТЕ

Elektro skuteri bgnes

От днес водачите на такива превозни средства ще бъдат глобявани, ако се движат по пътната мрежа

Работни групи вече търсят най-добрата законова регламентация за движението на електрическите тротинетки, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Тази сутрин от „Пътна полиция“ обявиха, че ще започнат и глобите за собствениците на електрически тротинетки, тъй като по закон те нямат право и регламент да се движат по пътната мрежа у нас. Не стана ясно обаче дали скутерите ще могат да се движат по тротоарите.

Маринов обясни, че по смисъла на Закона за движение по пътищата електрическите тротинетки са моторни превозни средства. “След като са такива, трябва да отговарят на определени изисквания“, обясни той и допълни: „Всеки български гражданин, който се движи в някакво качество по пътната мрежа, трябва да спазва действащия закон за движение по пътищата“.

Вътрешният министър увери, че се търси най-добрата възможност за законова регламентация на движението на тези превозни средства, които стават все по-популярни у нас. „Бъдещето е в алтернативните превозни средства, които щадят околната среда, по-лесни са за употреба в сложна градска среда и дават повече мобилност на гражданите“, категоричен е Младен Маринов.

Министърът потвърди и информацията, че жандармерията е влязла в ТЕЦ-Перник и още три обекта, в които се извършва проверка по отношение на спазване на разпоредбите за изгаряне на отпадъци. „На този етап не мога да кажа има ли нарушения“, подчерта Маринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *