ПЪТНАТА АГЕНЦИЯ ПРИЗОВА ДА НЕ СЕ ПЪТУВА В НЯКОИ РАЙОНИ АКО НЕ Е НАЛОЖИТЕЛНО

Smotniyat velikan

Смолян обяви бедствено положение, в цяла България са обявени предупредителни кодове за лошо и опасно време

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за да разчистват републиканската пътна мрежа. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с оранжев и жълт код, ако това не е наложително. В 16 области в страната зимната обстановка е усложнена и е обявен оранжев код.

В тези области снеговалежите ще са между 40 и 60 литра на квадратен метър. За останалата част от страната кодът е жълт. В източните райони предупреждението е и за силен вятър. Вечерта в неделя в югозападните райони валежите ще спрат. Застудяването ще продължи, като най-студено ще бъде в сряда, когато нощните температури ще паднат до минус 20 градуса.

Проливен дъжд, който не спря две деновнощия активирани свлачища в община Смолян, а цели пътища са откъснати. Десетки населени места са без електричество. Аварийните екипи са вдигнати на крак. Река Черна в района е преляла, наводнени са  къщи по поречието. Дъждът вече преминава в сняг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *