ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН ЗА НАД 60 000 ПЪРВОКЛАСНИЦИ

15 septemvri bgnes

680 000 са учениците в страната, те ще се обучават в 2367 училища

Осигурен е нормален учебен процес за откриване на учебната година. В това увери вчера заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. В няколко училища ще продължат ремонтите и след 15 септември, но това няма да пречи за провеждането на учебния процес, а там, където ремонтите са по-мащабни, е осигурена възможност да се провеждат учебните занятия в други сгради и училища.

По нови програми ще учат децата от трети, седми и десети клас. През тази учебна година националното външно оценяване за 7 клас ще бъде за първи път по новите учебни програми. Амбицията на МОН била до края годината във всяко училище в България да има безжичен интернет, което ще спомогне за използването на модерни ресурси.

89 000 са учителите у нас, в това число психолозите и педагогическите съветници. В същото време, близо 60 хиляди са децата в риск от отпадане от образователната система. Те са по-малко, защото през миналата година са били обхванати 24 хил. деца в риск. Тази година екипите за обхват са 1100, а в тях са ангажирани 7000 учители и служители на други институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *