ПУТИН МИНА С „КАМАЗ“ ПО НОВООТКРИТИЯ КРИМСКИ МОСТ

Putin Kamaz bgnes

Руският президент нареди военни кораби да патрулират Средиземно море 24/7

Руският президент Владимир Путин шофира камион през новия мост, свързващ континенталната част на Русия с анексирания от Москва Крим. Руската национална телевизия показа Путин, облечен с джинси и яке зад волана на строителен камион с работници, който той шофира 19 километра през моста, който свързва Таманския полуостров в южната част на Русия с украинския полуостров Крим, който беше анексиран от Москва през март 2014 г.

Руският президент Владимир Путин обяви, че руски военни кораби с крилати ракети „Калибр“ ще бъдат разположени за постоянно в Средиземно море, съобщава „Ройтерс“. Обръщайки се към руското висше военно командване на среща в черноморския курорт Сочи, Путин подчертал, че разполагането на руските военни кораби било „заради оставащата терористична заплаха в Сирия“.

В същото време украинският министър-председател Володимир Гройсман осъди отварянето на новия мост. „Руските окупационни сили, които временно окупираха Крим, продължават да действат извън международните закони”, заяви Гройсман.

„Поради оставащата заплаха от нахлувания на международни терористи в Сирия, нашите кораби, носещи ракети „Калибр“, ще бъдат постоянно разположени в Средиземно море“, посочил руският държавен глава. Освен това Путин настоял, че практиката за далечни морски кампании и учения трябва да продължи. „Трябва да се проведат около 102 морски кампании на руски кораби и подводници“, добавил руският президент.

В същото време Путин отбелязал, че Русия ще продължи да подсилва морската част от ядрените си сили, за да увеличи ролята на руския военен флот в ядреното възпиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *