ПУТИН: ЗАОБИКАЛЯНЕТО НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ВОДИ ДО КОНФЛИКТИ

Putin bgnes

Москва призна, че снабдява Сирия с ПВО и планира нови доставки

Президентът на Русия Владимир Путин предупреди, че действията на държавите, които заобикалят Съвета за сигурност на ООН, „водят до ескалиране на локални конфликти“, съобщават руски медии. Без да посочва конкретна държава, той разкритикува използването на военна сила и отказа да се влиза в дипломатически процес с цел уреждане на международни спорове.

„Проблемите с гарантирането на глобалната и регионална сигурност днес са особено интензивни, предимно поради факта, че някои членки на световната общност все по-често се опитват да пренебрегват универсално признатите норми и принципи на международното право, прибягвайки до използване на военна сила, като заобикалят Съвета за сигурност на ООН, отказват участие в преговори като ключов инструмент за разрешаване на междудържавни спорове“, каза Путин. Той добави, че „такива действия увеличават политическата и социална нестабилност, косвено помагат на тероризма, екстремизма и международната престъпност, което води до ескалиране на локалните конфликти и кризи“.

Русия планира да достави нови системи за противовъздушна отбрана на Сирия в близко бъдеще, съобщава РИА Новости, позовавайки се на военното министерство на руската държава, предаде „Ройтерс“. През последните дни високопоставени източници съобщиха, че Русия се очаква скоро да предостави на режима на сирийския президент Башар Асад системи за противовъздушна отбрана С-300 „Фаворит“ въпреки противопоставянето на Израел и Запада.

Министерството добави, че планира да изучи американска ракета „Томахоук“, която сирийските сили са иззели след наскоро проведената атака, за да подобри руските ракети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *