Путин движи със “златен” самолет за 150 милиона евро

Етикети: , , , , , ,

putinВладимир Путин се обзаведе със “златен” самолет за 150 милиона евро!

Руският президент Владимир Путин отнесе жестоки критики от руските данъкоплатци заради поредното прахосничество. След като почти въвлече страната във военен конфликт с Украйна, президентът демонстрира непремерен лукс и разкош, при посещението си в Белград.

Държавният глава пристига в Сърбия със “златен самолет” за близо 150 милиона евро. На фона на имперския лукс в превозното средство, дори палатите на бившия украински президент Виктор Медведев изглеждат като селски къщички.

Първия мъж на Русия пристига в Сърбия в държавен самолет на стойност 150 милиона евро, а вътрешността на съоръжението е „допълнена“ със злато и скъпоценни камъни. Става дума за президентския самолет „Илюшин“ IL-96-300ПУ (M1) — ПУ.

Самолетът носи обозначението ПУ, което във военната терминология означава команден пункт и от него президента на Русия може да изпълнява всички държавнически функции, все едно се намира в Кремъл, пише сръбският „Куриер“ в навечерието на посещението на Владимир Путин в Сърбия.

Визитата е по повод честването на 70 години от освобождението на Белград от фашистка Германия, като по време на тържествата ще се проведе и военен парад на сръбската армия.

Като част от свитата на Путин, в Белград вече са пристигнали 150 членове на КГБ, които ще се грижат за сигурността на руския президент.

Самият Владимир Путин ще пристигне в средата на седмицата на посещение в Белград. Това е трета поредна визита за последните 13 години, пише белградският вестник „Политика“, като коментира, че това посещение ще се проведе под зоркото око на наблюдатели от цялата международна общност.

Официално Путин пристига в Сърбия на 16 октомври по повод 70-годишнината от освобождението на Белград, но се очаква тази среща да окаже влияние и върху редица въпроси свързани със сътрудничеството между ЕС и Русия.

Сърбия е единствената страна — кандидат за членство в ЕС, която отказа да въведе санкции срещу Русия заради Украйна, а Западът очакваше от Белград категорично да изберете страна, когато става въпрос за украинската криза, т.е. да се откаже от неутралната си позиция.

Брюксел, Берлин и Вашингтон официално подчертават, че нямат проблем с посещението на Путин в Белград. Неформално обаче могат да се чуят предупреждения, че ЕС с голяма загриженост наблюдава увеличаването на руското влияние не само в Сърбия, но и в други страни от Западните Балкани, добавят от изданието.

 

vlad 1 vlad 2 vlad 3 vlad 4 vlad 5 vlad 6 vlad 7 vlad 8 vlad 9 vlad 10 vlad 11 vlad 12

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *