ПУСНАХА ОТ АРЕСТА И ПЕТИМАТА ОБВИНЕНИ СЛЕД АКЦИЯТА В ДФЗ

DFZ akciya bgnes

Всички арестувани при показната акция в Държавен фонд „Земеделие“ на Специализираната прокуратура, ГДБОП и КПКОНПИ от 16 юли са пуснати под гаранция с решение на Специализирания наказателен съд. На трима от тях са наложени гаранции съответно от 26 000 лв, 10 000 лв. и 7 000 лв., а на двама от тях по 6000 лв.

Част от служителите бяха изведени от работните си места по обед, точно когато пред фонд „Земеделие“ бяха извикани и медии за брифинг.

Първоначално бяха задържани шестима, включително зам.-директорът на фонда Калоян Костадинов, и бе обявено, че арестите са във връзка с разследването срещу алкохолния бос Миню Стайков за злоупотреба с евросредства. Впоследствие петима от тях бяха привлечени като обвиняеми,а днес – освободени.

Бе обявено, че акцията е във връзка с делото срещу Миню Стайков. След това от прокуратурата уточниха, че петима служители на ДФЗ са привлечени към наказателна отговорност. От там поясни още, че служител на фонда е раздавал заеми от 1.8 млн. лв на фирми.

По-рано днес Евтим Костадинов, председател на Комисията по досиетата, заяви, че синът му-Калоян Костадинов не се познава с Миню Стайков и няма луксозен автомобил от него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *