Пускат УМЕН сутиен, който следи емоционалното състояние на жените

сутиенMicrosoft постоянно разширява своята дейност в областта както на софтуерните, така и на хардуерните продукти. Сега хай-тек гигантът е решил да предприеме първите си плахи стъпки в света на дамското бельо. От Microsoft са решили да разчупят продуктовата си гама и са започнали разработването на „умен“ сутиен, който може да открива стреса, пише Би Би Си.

Прототипът съдържа подвижни сензори, които следят сърдечната дейност и чувствителността на кожата и така определят настроенията на жените.

Целта на изследването, което разработчиците от Microsoft правят, е да се установи дали носенето на този технологичен сутиен може да помогне за предотвратяване на прекомерното ядене, причинено от стрес. Екипът, съставен от петима учени, нарича своя проект „Храни и Настроение: Точно на време да окаже подкрепа, когато посягате към храна заради емоции“. Чрез вградените сензори сутиенът изпраща съобщение до вашия смартфон, ако „мисли“, че ще сте на път да се натъпчете с храна без тялото ви да се нуждае от нея, предават от fakti.bg.

Екип от изследователската група е вградил сензори за електрокардиограма и електро-дермална дейност, както и жироскоп и акселерометър в сутиена.

Усилията за създаване на подобно бельо за мъже не проработили добре, защото сензорите се намират твърде далеч от сърцето.

„Жените са тези, които най-често преяждат на основата на емоциите си, а се оказва, че сутиенът е идеален за извършване биоелектрични измервания“, посочва Мари Сцервински, един от водещите учени по проекта.

Сутиенът обаче все още е в процес на доусъвършенстване, тъй като се оказало, че жените, участвали в проучването е трябвало да свалят и презареждат своите сутиени на всеки 3-4 часа, което изследователите , описват като „много досаден процес“.

Въпреки това учените определят резултатите, които достатъчно впечатляващи: сутиенът е бил в състояние да предвиди емоционалните състояния с приблизително 75% точност.УМЕН сутиен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *