Птици падат от небето след мистериозен взрив?!

мъртви птициДесетки мъртви птици бяха намерени на оживен път край град Болтън във Великобритания.

Мистериозният инцидент се случва миналата неделя и става причина за десетки спекулации относно точната причина за случилото се с десетки мъртви скорци.

Местни жители разказват, че непосредствено преди да бъдат открити мъртвите птици се чува оглушителен взрив в района, което кара някои от тях да предполагат, че може би са блъснати от преминаващ камион, докато прелитат ниско над пътя, предават от chudesa.net.

Кралското дружество за защита на птиците допуска, че е възможно скорците, които обикновено летят в сплотено ято, да се натъкват на превозното средство, след като преди това са заслепени или дезориентирани поради някаква причина. Възможно е също така десетките птици да са отровени от някакви химикали във въздуха, на които се натъкват, но според специалистите това е слабо вероятно.

Говорител на организацията заявява, че има и друг подобен случай на открити мъртви скорци, който обаче също не е обяснен по някакъв задоволителен начин. Учените все пак допускат, че версията за инцидент с преминаващо превозно средство за момента звучи най-правдоподобно и убедително.

Крег Кларксън, който е сред първите, открили мъртвите птици на пътя, заявява, че успява да преброи около 100 от тях. За местните хора случилото се е истинска мистерия, напомняща на епизод от сериала „Досиетата Х“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *