Проф. Михаил Константинов: Ще има правителство на БСП, подкрепено от ДПС и „Атака“

Проф. Михаил КонстантиновТройната коалиция може да се върна на власт, само че този път ще се прекръсти като програмно правителство.

ГЕРБ и „Атака“ имат 120 депутата, БСП и ДПС имат 120 мандата, следователно най-вероятната управленска коалиция е правителство с мандат на БСП, подкрепено явно или неявно от ДПС и „Атака“.

Според математикът проф. Михаил Константинов, член на борда на директорите на „Информационно обслужване“ това е вариант на Тройната коалиция, която ще бъде наречена програмно правителство, правителство на национално спасение и т.н. “Допускам, че към тази комбинация ще бъдат поканени и специалисти извън упоменатите три партии, което може да бъде само приветствано, ако се използва експертният потенциал на страната“, заяви проф. Константинов пред “Фокус”.

По думите му – резултатите от проведените парламентарни избори са пълен паритет – ГЕРБ плюс „Атака“ са равни на ДПС и БСП. Мандатите са 97 за ГЕРБ, 85 за БСП, 35 за ДПС и 23 за „Атака“, посочи проф. Михаил Константинов.

Източник: bulgaria-news.bg

4 коментара по “Проф. Михаил Константинов: Ще има правителство на БСП, подкрепено от ДПС и „Атака“

  1. Така е! Ще търсят нов начин да продължават да лапат, заблуждавайки народа! Балами много. Единственият начин е НЕПРЕСТАННИ ПРОТЕСТИ – ДО СРИТВАНЕТО НА КОМУНЯГИТЕ и ТУРЧЕТАТА като малко купче прах – в ъгъла (маленькая опозиция)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *