Проф. Михаил Константинов: Няма скандал! Тези 350 000 бюлетини очевидно нямат отношение към изборите

Проф. Михаил КонстантиновПроф. Михаил Константинов обясни следното: когато избирателят влезе в секцията, комисията откъсва една бюлетина от кочана с бюлетини, слага уникален печат ( нарязан нарочно с нож за специфични следи); избирателят влиза в тъмната стаичка и отбелязва с Х любимата си партия. После сгъва бюлетината и я подава на комисията, която слага втори печат ( също така уникален ), избирателят я взима и я пуска в урната, след което се подписва в избирателния списък. В тази процедура няма никаква възможност да бъде внесена отвън маркирана бюлетина.

Има един забележителен факт, за който се мълчи кой знае защо?! Във всички избирателни комисии – 12 000 секционни, 31 районни и една централна – бившите управляващи (ГЕРБ) имат в комисиите винаги по един човек по-малко от опозицията. Как може „бившите“ да фалшифицират резултатите, когато мнозинство имат „добрите“?!

Вижте какво стана през 2009 година – всички председатели на комисии бяха от БСП, всички секретари бяха от ДПС, всички заместник-председатели бяха от НДСВ – тогава Тройната коалиция имаше абсолютно и даже квалифицирано мнозинство във всички избирателни комисии. Но изборите бяха спечелени от ГЕРБ. Изборите се печелят с гласовете на избирателите, не с комисии.

Откъде могат да дойдат евентуални фалшификации? Ако бъде купена една цяла секционна избирателна комисия заедно с наблюдателите.

Проф. Михаил Константинов смята, че е в ход геополитически сценарий на Русия за омаломощаването и елиминирането на държавите от Балканите, членки на НАТО предвид на предстоящата военна офанзива в Иран.

Според мнозина политически наблюдатели, февруарските бунтове по улиците на България бяха инспирирани от политико-олигархична клика, защитаваща руски интереси.

Телевизията, която предизвика днес медийна истерия, последвана от политическа канонада на опозицията, е собственост на Цветан Василев. Той е партньор на българския клон на руската банка VTB – заедно придобиха Виваком, а после руската банка взе 9,9 процента от Корпоративна търговска банка ( които преди това бяха купени от регистрирана в карибска офшорна зона фирма DEWA и сетне бяха придобити от VTB). Цветан Василев е страстен защитник на строителството на АЕЦ „Белене“. – след като правителството на ГЕРБ обяви спирането на проекта, Николай Бареков за първи път започна да критикува по ТВ7 премиера Бойко Борисов, когото преди това беше нарекъл политически феномен от световна величина.

Източник: bulgaria-news.bg

2 коментара по “Проф. Михаил Константинов: Няма скандал! Тези 350 000 бюлетини очевидно нямат отношение към изборите

  1. Най накрая компетентен отговор. Дано да успокои неловкото положение породено от продажника Бареков! Който не се наяде и не ни остави намира дори и в деня за размисъл!

  2. По голяма мобилизация на всички червени пари и влиание никога не е имало просто много ги е страх ама много .ЗА МЕН ВСИЧКО СЪШИТО С НЕ БЕЛИ А ПРОЗРАЧНИ КОНЦИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *