Проф.Михаил Константинов: ГЕРБ води на БСП с 25 депутатски места

Проф.Михаил Константинов„ГЕРБ води на БСП с не по-малко от 20 депутата и не повече от 25.“Това прогнозира проф.Михаил Константинов, който е най-големият експерт по изборни резултати в страната.
„Ако мога най-грубо да кажа, в този момент ГЕРБ има 100 депутата, а БСП има 75 – 80. ДПС имат около 30, „Атака” на Волен Сидеров 20 – 22,Кунева засега прескача бариерата и ще има 12 – 14 депутата”.
Социоложката Мира Радева намекна, че е възможна изненада : 4% бариера да бъде прескочена от собственика на аптеки из цялата страна Веселин Марешки.
Става много вероятно следизборна коалиция за подкрепа на правителство на малцинството да се състави между ГЕРБ и „Атака“, между ГЕРБ и „България на гражданите“+Веселин Марешки. Не е изключено ДПС също да иска да подкрепи правителство, доминирано от ГЕРБ, но без Бойко Борисов като премиер. Хората на Доган доста изпосталяха извън властта и ще търсят пролуки за влизане в управлението на всяка цена.
По всичко изглежда, че ГЕРБ ще бъде първа политическа сила и без тази партия няма да може да се управлява страната. Вероятно БСП ще остане в опозиция още един мандат. Това урежда Сергей Станишев, който се е устремил към кариера в Брюксел с програма-максимум: мястото на Барозу като председател на Еврокомисията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *