Професор: Пътуването във времето е лесно, но само в една посока

Пътуването във времетоБританският професор по физика Брайън Кокс смята, че пътуването във времето е „лесно, но само в едно направление”, съобщава електронното издание на местния вестник „Телеграф”.

Според професор Кокс, придвижването напред във времето с няколко хиляди години ще е лесно, но намирането на обратния път е много по-сериозен проблем.

„Докато специалната теория на относителността на Айнщайн” би ни позволила „пълна свобода на движение в бъдещето – ще ни трябва „червеева дупка” – кратък път през времето и пространството, за да се върнем в миналото”, обяснява Брайън Кокс, който подготвя тази седмица специална лекция, посветена на 50-тата годишнина от създаването и съществуването на британската телевизионна поредица „Доктор Кой”. „Мнозинството от физиците се съмняват в това. Но всъщност става въпрос за физика, която все още не разбираме”, казва още експертът.

Източник: novini.bg

Един коментар по “Професор: Пътуването във времето е лесно, но само в една посока

  1. Това е стара информация. За пътуване в бъдещето ти е нужна само скорост и стационарна орбита около Земята, но технологията е под въпрос все още.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *