Професиите, от които пълнеем и как да се справим с този проблем?

Професийте, от които пълнеемЗа съжаление, наистина има професии, при които има по-голяма вероятност да качим няколко килца. Няма как да избегнем това, по простата причина, че такъв е дневният ни режим- нездравословна храна, липса на движение и стрес в изобилни количества. При все повече дами се наблюдава тенденцията да сменят дрехите от гардероба си с 1-2 размера по-големи в следствие няколко месеца в офиса.

Хората, които се занимават с интелектуален труд, използват много повече мозъчна енергия. Мозъкът работи на пълни обороти и се нуждае от здравословна храна, пълна с хранителни вещества. Но най-честата грешка е, че поемаме нездравословна храна, пълна с мазнини и въглехидрати. Съветваме те да замениш сандвича с шепа ядки. Така ще постигнеш двоен ефект, хем ще се заситиш, хем ще получиш достатъчно количество енергия.

Изключително вредно е и пропускането на хранения на работното място. В стремежа си да свършим определената работа в срок, често забравяме да хапнем, а в края на деня сме изгладнели като вълци. Много вредно за организма е да приемаме голямо количество храна вечер. Това е стрес за организма, които води не само към затлъстяване, но и към болести.

Източник: niejenite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *