ПРОТОКОЛНО ПОСРЕЩАНЕ НА ТРЪМП В БРЮКСЕЛ, ПОЛУФИНАЛЪТ НА СВЕТОВОТО СЕ ОКАЗА ПО-ВАЖЕН ЗА БЕЛГИЙЦИТЕ

768x432 (1)

Белгийският крал Филип и външният министър Дидие Рейндерс бяха на стадиона в Санкт Петербург, а премиерът Шарл Мишел следеше мача от една от фен зоните в град Брен льо Конт

Протоколно посрещане за американския президент Доналд Тръмп в Белгия. Той беше придружаван от първата дама Мелания Тръмп, съобщава Си Би Ес. Самолетът на американския президент кацна на военно летище край Брюксел. Там той беше посрещнат от ръководителя на протокола в белгийското външно министерство Франсоа Густен.

От американска страна на летището присъстваха посланикът на САЩ Роналд Гидвиц, постоянният представител на Белия дом в НАТО, Кей Бейли Хътчисън и постоянен представител към ЕС, Гордън Сондланд.

По същото време в Санкт Петербург националният отбор на страната играеше на полуфинал срещу Франция на Световното първенство по футбол, пише белгийският в. Соар, цитиран от бТВ. Белгийският крал Филип и външният министър Дидие Рейндерс бяха на стадиона в Санкт Петербург, а премиерът Шарл Мишел следеше мача от една от фен зоните в град Брен льо Конт.

Около 2400 белгийски полицаи и 1000 военни са мобилизирани за срещата на върха на НАТО в Брюксел. Мерките за сигурност са въведени още от снощи заради полуфиналния мач Франция-Белгия от Световното първенство по футбол, предаде Франс прес, цитирана от БТА. На срещата на върха на алианса са очаквани тридесетина държавни и правителствени ръководители. Българската делегация е водена от президента Румен Радев.

Финансовите средства, отделяни за отбрана от държавите-членки, изграждането на съвременни отбранителни способности, засилването на ролята на Алианса в борбата с тероризма, политиката на отворени врати на НАТО, както и развитието на отношенията НАТО-ЕС ще бъдат сред темите, които ще бъдат обсъждани в рамките на Срещата на върха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *