ПРОТЕСТ СЪС СВЕЩИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Protest

Поводът са приетите промени в конституцията за реформа в съдебната система

В социалната мрежа се организира протест със свещи на 9 декември от 18.30. Причината за недоволството е формулирана така: „За“ предложението на АБВ/и ДПС/ как съдът да остане политически зависим, а прокуратурата да бъде по-безконтролна и подчинена на главния рекетрьор „. Протестът е насочен срещу 204 народни представители от ГЕРБ, АБВ, ПФ и Атака. Според протестиращите оставката на правосъдния министър Христо Иванов е най-достойният политически акт за последните години.

Следва пълния текст на призива за протеста:

„На който му се приказва, да си приказва. Който иска да покаже къде стои, да действа.

Министърът на правосъдието Христо Иванов обяви, че подава оставка. Той направи това от парламентарната трибуна след като не беше прието разпределение на квотите във ВСС, при което има превес на съдиите, избрани от съдии в тяхната колегия.

Няма да е за първи път да се съберем шепа хора на протест. Може да се съберем, да си кажем здрасти и да се разотидем. Поне ще покажем, че не сме от милионите, които ги няма.

Ще сме пред Парламента, кой когато успее след работа, за да засвидетелстваме уважението си към хората, които се бориха до последно. Всъщност никога не е за последно, защото утре ще се събудим пак и някак си ще трябва да продължим.

Това трябваше да се случи в предишните дни, но нямаше кой да го направи. На принципа „по-добре късно, отколкото никога“ действаме сега. Вие както искате!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *