ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЦЕНАТА НА ВИНЕТКИТЕ ПОД МОТОТО „НЕКА ТОЗИ ПЪТ ДА БЪДЕМ ЕДИННИ“

Vinetki BGNES

В протеста до момента са обявили, че ще участват няколко хиляди души

В социалните мрежи се организира протест срещу поскъпването на винетките, с аргумента, че не може винетка в България да струва 150 лв. при минимална работна заплата 360 лв., а винетка в Швейцаря, която е с далеч по-висок стандарт на живот, да струва по-малко. На 28 ноември недоволните се събират пред НДК в София и ще направят шествие до парламента.  До момента присъствие са заявили няколко хиляди души.

Исканията на заявилите желание да протестират са три: винетна такса да се плаща на място в пунктове само за път, по който искаш да караш, не по който се налага, всяко решение на правителството, засягащо работещия народ, да се взема след съгласуване със същия такъв, и „ако правителството не може да се справи …. да си отива , но не от Парламента, а от България – лек път им желаем с новите винетки“, пише създателят на събитието във Фейсбук – Тони Стоянов Бонбона, който е лидер на един от рокерските клубове във Варна.

След като 8 години не беше пипана цената на винетките сега от догодина ще има увеличение с около 45%. Най-голямо е то за автобуси – от 684 на 1050 лв. Превозвачи прогнозират повешение в цените на билетите поради това увеличение. Най-масовия стикер, този за леките коли поскъпва от 67 на 97 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *