Протестна мрежа поиска оставката на министър Йовчев

ЙовчевНие, членовете на Протестна мрежа, осъждаме остро поредното възпрепятстване на свободата на словото в България.

На 10 януари 2014г. немско-френската телевизия Arte излъчи репортаж за ситуацията в България, протестите и мястото и ролята на Делян Пеевски. От репортажа стана ясно, че журналистите на телевизиятa, блогърът Иво Божков и координаторът на антиправителствената информационна служба NOрешарски  Николай Стайков са били възпрепятствани – с помощта на служители на МВР – да заснемат имотите на „успелия млад мъж на 33“ и неговата преуспяла майка. В последствие върху екипа е бил оказан груб натиск да не излъчват направения репортаж. Скандална е връзката Пеевски – МВР – собственици на медии у нас, която лъсна по недвусмислен начин.

Подобни действия са недопустими в една правова държава! За пореден път полицията показва по недвусмислен начин, че не е пазител на закона и защитник на демократичните ценности, а охранител на властимащите. За пореден път настоящото ръководство на Министерство на вътрешните работи осигурява комфорта и недосегаемостта на олигархичните кръгове, които ни управляват.

Протестна мрежа осъжда и натиска оказан върху журналистите. Той излиза наяве толкова категорично единствено, защото е оказан върху чуждестранна обществена медия, която не се посвени да го експонира и което е поредното доказателство, че „недосегаемите“ в България се ползват не само от услугите на държавата, но и на голяма част от тези на българските журналисти и медии.

Ние, от Протестна мрежа искаме незабавно оставката на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев в частност! И разбира се, оставката на цялото правителство, което е патрон на този начин на управление!

Ние вярваме, че за да живеем в демократична държава, от изключително значение е МВР да бъде водено от служител на закона, а не от слуга на олигархията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *