Протестна мрежа иска от прокуратурата разпускане на „България без цензура“ заради незаконно финансиране

БарековДанни и факти за дейността на учреденото от Николай Бареков гражданско сдружение „България без цензура“ и политическа партия със същото име бяха предоставени на Главна прокуратура днес. Вторият сигнал е допълнение към подадения на 25 февруари от името на 13 граждани (активисти на „Протестна мрежа“) сигнал с данни и факти относно Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков и в него се съдържа информация относно начина, по който Николай Бареков заобикаля закона и финансира незаконно партията си.

ПМ очаква от прокуратурата, след като се запознае в детайли с представената информация да прецени дали не следва да се отиде по-далеч и да поиска: 1. разпускане на партията му, която се финансира незаконно и 2. разпускане на НПО-то му, което е официално създадено за „непартийна дейност“, но всъщност е средство Бареков да финансира по незаконен начин партията си с половин милион лева, които отделно от това са и с неизяснен произход.

В отделно допълнение бяха предоставени нови данни, пораждащи съмнение за търговия с влияние, неясно финансиране на медийната група на Делян Пеевски от Корпоративна търговска банка и на други свързани с нея юридически лица в нарушение на българското законодателство. Това допълнение, както и основния сигнал, няма да бъде публикуван с цел да се осигури нормалната работа на прокуратурата по случая. Поради наличието на данни и факти, пораждащи съмнение за пробив в системата на национална сигурност във връзка с издадения допуск до най-високо ниво на класифицирана информация (включително NATO SECRET и EU SECRET) на Делян Славчев Пеевски копие от сигнала е изпратено и до всички 33 партньорски служби на ДАНС от ЕС и НАТО.

Предоставяме на медиите пълния текст на допълнението, свързано с незаконна дейност на „България без цензура“ в този линк.

Протестна мрежа, 20 май 2014 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *