Протестиращи спряха Орешарски на път за Министерския съвет (ВИДЕО)

ПротестиращиМлади хора тази сутрин за кратко са блокирали с жива верига бул. „България“в квартал „Бояна“ и са спрели кортежа автомобили на министър-председателя Пламен Орешарски, съобщи БНТ.

Орешарски е пътувал от държавната резиденция, където живее, след като беше избран за премиер, към Министерския съвет, където трябва да започне извънредно заседание на правителството.

Гражданите от живата верига са застанали на пешеходна пътека и хванати за ръце са скандирали „Оставка!“ и „Мафия!“ пред колата на премиера.

Автомобилите на Националната служба за охрана почакали няколко минути, обърнали посоката и са стигнали до центъра на столицата по друг маршрут.

От Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) казали пред Агенция „Фокус“, че около 7,50 ч. протестиращи са спрели „за 5 минути кортеж на НСО в Бояна, но след това са освободили пътя“. В информацията на пресцентъра не се казва, кой се е возел в автомобилите.

Протестиращите пропуснали останалите коли, застанали на тротоарите и започнали да ръкопляскат. Шофьори на преминаващите автомобили също ръкопляскали и натискали клаксони.

След акцията при пешеходната пътека пристигнали полицаи, които поискали да проверят документите за самоличност на протестиращите. Няма сведения някой да е бил задържан от органите на реда.

Протестната акция е продължила не повече от три минути.

Малко след това пристигнала патрулна кола и полицаи проверили участниците за документи за самоличност. Към момента няма отведени в районно полицейско управление.

По същото време вече близо 300 души са се събрали и на тротоара пред Министерския съвет на площад „Независимост“ на протеста, наречен „На кафе“.

Хората шумно искат оставката на правителството.

Четири телевизии предават пряко репортажи от там: БНТ, Би Ти Ви, Нова телевизия и Канал 3.

Пред камерите граждани заявиха, че са пред Министерския съвет, защото днес няма заседание на Народното събрание, където ще бъдат „На кафе“ в сряда, четвъртък и петък.

Броят на хората на площад „Независимост“ непрекъснато нараства. Протестиращи са донесли курабийки към кафето за подкрепа.

Напуснете МОЛА“, скандират събралите се, като имат предвид сградата на Министерски съвет.

Движението на автомобили не е блокирано.

Протестиращите възнамеряват да отидат и пред Съдебната палата, за да бдат чути и от главния прокурор Цацаров.

Източник: vesti.bg, livenews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *