Протестиращите към Орешарски: с терористи не се преговаря!

Реалните участници в антиправителствените протести обявиха, че няма да участват в разговора с премиера, с аргумента, че досегашните подобни срещи са се оказали фарс, защото в тях са били включени само подкрепящи кабинета организации. Според тях форматът на тези срещи е разводнена „седянка“, в която се говори безцелно по безкраен списък теми от майчинските до въгледобива и АЕЦ „Белене”.

Реакции във Фейсбук: „С терористи не се преговаря“,“Да предадат ключовете и да си ходят“, „Ако имат да казват нещо – да дойдат те!“

За 56-а вечер в четвъртък стотици недоволни от управлението на правителството се събраха на площад „Независимост“ пред Министерския съвет и блокираха движението. Основното искане на протестиращите продължава да е оставка на кабинета и провеждането на предсрочни избори. В интернет се появи и първият брой на вестника на протестиращите „Протестна мрежа“. Идеята е по-нататък той да бъде издаван и на хартия.

77 подписа на народни представители внася ГЕРБ в деловодството на парламента с искане за спешно свикване на Народното събрание. Целта еда се обсъдят незабавно върнатите от президента за преразглеждане текстове от закона за актуализацията на държавния бюджет.

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че очаква стойностен дебат в парламента по мотивите, с които е върнал за ново обсъждане предложените промени в Закона за държавния бюджет за 2013 г. Той настоява да се гарантира прозрачност и яснота по отношение на разходната част на бюджета и ясно да се каже за какво ще се харчи планирания дълг. Плевнелиев призова правителството за „повече амбиция“ при реализацията на приходната част на бюджета.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *