Простреляха Златко Баретата на влизане в съда

Златко БаретатаЗлатомир Иванов-Златко Баретата е бил прострелян на влизане в Съдебната палата в София. Той е с две огнестрелни рани – в корема и крака, съобщиха от СДВР. В бедрото е ранен и един от охранителите му. Сигналът за стрелбата е подаден в 9.35 ч.

Златомир Иванов бе откаран с линейка в „Пирогов“, след като бе изнесен на носилка от сградата на Съдебната палата, предаде „Фокус“. На плочките отпред останаха кървави следи. Настанен е в шокова зала.

„Иванов е прострелян с два куршума. Единият е попаднал в десния му крак, а другият – в единия му бъбрек“, уточни директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев, цитиран от БТА.

В отсрещната сграда има пожар. Стреляно е от апартамент срещу Съдебната палата, който минути след атентата е подпален. Пожарът е с цел да се прикрият уликите, смятат полицаи, предаде БЛИЦ. Вероятно е стреляно със снайпер, съобщи БГНЕС. Според очевидци обаче стрелба е имало както от сградата срещу Съдебната палата, така и пред самата палата.

Златко Баретата е влизал в съда, където днес трябваше да се проведе поредното заседание по делото срещу него. През февруари миналата година Софийски градски съд го осъди на 8 години затвор за ръководене на престъпна група за наркоразпространение. Днес процесът трябваше да стартира на втора инстанция.

„Златомир Иванов не е казвал да е имало отправяни заплахи срещу него“, заяви пред журналисти адвокатката му Марияна Тодорова, цитирана от „Фокус“.  Адвокат Тодорова последно е разговаряла с подзащитния си в събота и неделя, за да обсъдят делото.

Районът около Съдебната палата е отцепен. В сградата се влиза само през страничен вход. Движението е блокирано.

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *