Проститутката от „Предай нататък“ изгони от вкъщи болното си дете!

Предай нататъкИсторията на една проститутка и невръстния й син потопи в сълзи цяла България. Сълзите на разчувстваните зрителки на предаването “Предай нататък” се превърнаха в река от помощи – финансови и предметни, които потекоха към Раднево. Репортер на “ШОУ” също отиде дотам, за да види как се е променил животът на клетниците.

Скандалната героиня на предаването “Предай нататък” – проститутката Стайка, любезно се съгласява на среща с репортер на “ШОУ” пред дома си. Иска обаче да бъде изчакана, тъй като в момента вземала безплатната си храна от социалния патронаж. Пристига усмихната и с пълни чанти в двете ръце. Носи и някаква колетна пратка от София. Пред входа я чака и възрастна жена от съседно село. Като я видяла по телевизора, се трогнала от здравословния й проблем с артрита и дошла да й каже цяр за него. Стайка набързо я отпраща и усмихната кани репортера на “ШОУ” в дома си.

Трудно може да се опише мизерията и мръсотията в боксониерата на Стайка и Ивелин. Порутен коридор. Вдясно от входа – мръсна и потрошена врата на тоалетна. До нея – стаичка от няколко квадрата. Порутена. Празна. Мръсна. Без врата. Някога може тук да е имало кухня? Сега е празен „паркинг” за колелото на 12-годишния Ивелин. То е голямо и чисто ново. Пореден дар от добър човек. В дъното на коридора – стая. Пак без врата. Маса с телевизора – дар от предаването на Симеонова. На едната стена – вграден гардероб, или поне е било такъв. Насреща – спалня. Застлана с „бельо”, което някога е било цветно, но сега трудно се различават щампите. Това е цялото обзавеждане.

Изпод чаршафите с напъхани в тях вехти одеяла се показва малката главица на Ивелин. Като го вижда вкъщи, Стайка кипва. Надига глас и започва да крещи неистово: “Ти що си у къщи по т ̉ва време, бе, що, а-а-а?! Марш, веднагъ на училищи!”.

“Мамо, болен съм! Стана ми лошо. Повръщах. Бях до четвъртия час и се прибрах. Лошо ми е, мамо!”, приплаква Ивелин. “Марш ти казуам! Стауай виднага! Обличай са и тръгуай на училище. Ша ти кажа аз на тебе! Ша караш по-малко куллоту (колелото б.а)! Ша са научиш и да идеш (ядеш -б. а.)!” – крещи Стайка и хвърля де каквото хване пред очите си. Тича напред-назад по коридора, из стаята и междувременно подхвърля към ошашавеният репортер на “ШОУ”: “Заповядайте, заповядайте, вътре!” (в дневната-спалня – б.а.).

Междувременно включеният касетофон записва част от потресния скандал на Стайка с крясъците и ругатните към детето й. “Вижте! Болен е! Много е бледичък. В училище имат ли лекар? Може би има нужда от лекар. Повръщал е…” – опитвам се да успокоя жената.

Стайка обаче не иска и да чуе. Крещи неистово срещу детето си. “Нищо му няма! Да отюууа у училищи. Да не губи часове! Отюуай! Не ма интерисуа! Какъуто час имате ся?”. Момченцето се измъква по гащички от спалнята, на която очевидно двамата вечер спят, и в същото време – място, където приема(ла) клиенти, като прогонва детето си навън. Ивелин едва се измъква от „чергите” – полугол, по блузка и къси гащички. Нахлузва черното си анцугче. Взема раничката, хвърлена до спалнята и, олюлявайки се, си обува обущенцата.

Стайка продължава да крещи по него.

Изпраща го и трясва вратата на апартамента. Още мърмори нещо.

Сядаме. Стайка продължава да гледа към затворената ми чанта. Миг след това, преди да започне същинският разговор, на въпроса: „Кажи, какво става сега, ето, колело има вече детенцето?…”, тя подхвърля изречението: „Повечето хора помагат сега с финансите (има предвид пари в брой, тъй като после пояснява, че няма банкова сметка и пари от помощите взема кеш – б. а.). Помагат с финансите, за да не утьоом повече, да излизам вечер. Т’ва е!”…

“Ами ако добрите хора спрат „финансите”? Безкрайно ли ще продължава помощта им и докога би могла да „поставяш условия” на хората, които ти помагат заради детенцето ти?”, питам. Вместо да отговори на въпроса, Стайка започва да обяснява каква е храната, която получава безвъзмездно като социално слаба и допълва, че мъж на име Краси Съвлеков е подарил колелото на детето й. Миг след това, внезапно, без да е провокирана с нещо и без каквато и да е видима причина – става от леглото и заявява: “Недей ма записва!”. Следва пояснение, че това не е запис за излъчване, а просто за дешифриране на думите й, за да не смята, че те могат да бъдат изопачени, и че това е нормална журналистическа практика. “Нищо няма да ти кажа повече! Много глупости са изписаха по вестниците….Чети ги, ша видиш! Няма да кажа повече, ни-и-и-и-що, `щото всичко т ̉ва ми вреди!”. Опитва се да смачка едно „Извинявай” и хлопва вратата зад гърба на репортера на “ШОУ”.

Решаваме да попитаме съседите и съгражданите й какво мислят и знаят за разкаялата се проститутка и клетото й дете. Радневци са потресени от видяното на екрана в „Предай нататък”. Възмутени са и от обясненията на Стайка, че била в такова положение, защото нямала работа. „Ами как така няма работа за нея? Да отиде в болницата, да стане санитарка, там ще я вземат поне! Може и улиците да мете. Има програми в общината за социално слаби – 350 лв. на месец за година няма ли да й дойдат добре? Може ако иска да работи и в Психоболницата на Раднево. А и възрастни хора има в града и по селата, близките им търсят хора да ги гледат за пари. Защо не се хване да им сменя памперсите и честно да си вади хляба, ами се прави на много болна. Имала артрит? Болели я ръцете. Има ли решение на ТЕЛК? Толкова я болели ръцете, че детето й вдигало дори гащите! Не я ли я срам да лъже?! Перяла на ръка, затова имала артрит?! Срам! А дали изобщо пере Стайка, като се видя как изглежда жилището й?!… – Мръсотия, руини. Мързи я. Добре я познаваме.

Стайка никога не е работила и не иска да работи.

Така й е по-лесно. Всичко наготово да получава. Манталитетът й е такъв. Нямала била пари, а пуши като комин само „Виктори Ню блу” – дава по 4.60 лв. за кутия. Да ги даде за сапун, за препарати, че да изчисти къщата си поне; да си измие прозорците, че да влезе малко слънце при това детенце! Но я мързи, та две не вижда! Жалко за хубавото дете, което има!”, споделя нейна съседка, пожелала анонимност.

Друга комшийка на Стайка казва, че, откакто се е заклела в черквата, че няма да проституира, не са я виждали да излиза вечер. Но повечето радневци, с които разговаряме, твърдят че добре я познават и не вярват тя някога да се промени. “Градът е малък и тук всичко се знае. Не вярваме, че човек се променя за 24 часа. Така е и със Стайка. Знаем я. Целият град я познава. Няма да се промени! Хората разправят, че тя изобщо не се е спирала.

Че пак продължава по старите си пътеки. Идваше по-рано в бистрото, но сега не идва. Дължи ми пари – 60 лева. Зная, че няма да ги върне и отдавна съм й ги опростила. Сега ходи другаде. Клиенти на заведението ми казаха, че пак са я видели миналата вечер с мъже на една маса. Засекли са я в едно кафене наблизо”, сподели пред репортера на “ШОУ” собственичка на квартално бистро, но не позволи да снимаме и дори да пишем името й във вестника, притеснена от традиционното мъжко обкръжение на Стайка. Запознати с живота на проститутката потвърдиха, че наистина тя няма нито един ден работен някъде, освен „в занаята”.

Апартаментът й бил собственост на майка й, която преди години живяла в този блок, но не знаят дали е прехвърлен на Стайка. Майка й се казвала Елена и живеела отдавна на семейна начала с мъж в някакво село. Там бил и братът на Стайка.

Местните разправят още, че разкаялата се пред Наталия Симеонова матрона преди години „опоскала” свой съсед, с когото се любела – Кольо, чиято жена починала. Комшии смятат, че под давление на Стайка, вдовецът разпродал покъщнината си и после се изселил от квартала в някакво село. Това била единствената малко по-дългата връзка на Стайка с мъж.

За хората от града не е тайна, че тя от години продава тялото си. Всеки е свободен и може да прави каквото си иска, но това, че го прави пред детето, че то е ставало ням свидетел на сексуалните актове – е потресаващ факт, срещу който се бунтуват радневци и подчертават дебело, че никоя мизерия, глад, болест, или нищета не може да оправдае подобна постъпка.

Собственичка на заведение ни разказа как нейна сервитьорка правила помен на майка си наскоро. Раздавала за починалата жена, хляб, пиле и разни други работи. Появила се Стайка. Жената я повикала, да й подаде раздавка за майка си, но тя отказала категорично да вземе. „Гладна умирам, но раздавано не кусвам!”, казала тя, пояснявайки, че… изобщо не вярва в православните обреди. Навремето Стайка отказала алкохола като станала евангелистка-петдесятничка. Разправяла навсякъде, че вярата й я била отказала от алкохолизма. Съседите и свидетелстваха за това, че тя наистина не пие алкохол, а само безалкохолно и кафе. Малко по-късно обаче я видели в предаването как се кълне точно в православен храм и се изумили, че тя изобщо е влязла там.

Раднево, Керка ХУБЕНОВА

Източник: БЛИЦ

8 коментара по “Проститутката от „Предай нататък“ изгони от вкъщи болното си дете!

  1. тази заслужава да и вземат детето ако това е истина,безобразие да си водиш мъже в къщата и да правиш с…. пред очите на детето си, какъв човек трябва да си за да го направиш? нямам думи, изумена съм от постъпката и действията на тази жена !!!

  2. tova maika li e vze parite i do tam a gorkoto detence mnogo e umno i dobro dano da sim nameri drugi roditeli da go obi4et i uvagavat ne kato tazi mrasna prostitutka kadeto ne iska da raboti i da maltritira tova dobrodete

  3. НАЙ-ЖЪЛТИЯ ВЕСТНИК!!!! ЕЙ СЕГА ЩЕ ВИ ПОВЯРВАМ, ПОМИАРИ! КВО КОМЕНТИРАТЕ ХОРАТА И ЖИЛИЩЕТО ИМ БЕ, ЖЪЛТУРИ МАЗНИ! ДРАЙФАМ НА ТАКИВА ЛАЙНА КАТО ВАС!

  4. НАЙ-ЖЪЛТИЯ ВЕСТНИК!!!! ЕЙ СЕГА ЩЕ ВИ ПОВЯРВАМ! КВО КОМЕНТИРАТЕ ХОРАТА И ЖИЛИЩЕТО ИМ?! ГЛЕДАЙТЕ СИ ВАС, ЧЕ ОТ НЕКАДЪРНОСТ ПИШЕТЕ САМО ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ ЗА ХОРАТА ЗА ДА ВИ КУПУВАТ……. :@@@@

  5. chovek trudno moje da se otkaje ot navicite si .Ne znam tova kolko e vqrno, no ako naistina taka sa kazali sasedite ili e vikala taka na deteto to tova e bezobrazie .Kakvo se sluchva v tazi darjava tova e nelepo nima horata sa tolkova dolni i kak taka se razdavat pari bez da porazpitash malko dali tova e istina ili trqbva da i se otneme deteto.Kak ti moje da govorish pred deteto si che prostituirash tova mi napravi grozno vpechatlenie kak moje da se sluchvat takiva bezobraziq . Na tazi jena trqbva da i se otnemat vsqkakvi roditelksi prava .Tova hubavo momchence ne trqbva da raste v takava sreda , vapreki che dosega mnogo e prejivql i vinagi 6te pomni i shte ima travma ot tova za cql jivot . Kak takiva neshta sa vazmojni v dneshno vreme .Potresena sam

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *