ПРОЛИВНИ ДЪЖДОВЕ ДНЕС – ЖЪЛТ И ОРАЖНЕВ КОД В 10 ОБЛАСТИ

Dyjd bgnes

Проливни дъждове в 10 области на страната се очакват днес. В 9 от тях е обявен жълт код за потенциално опасно време, в десетата – Бургас – кодът е оранжев, което означава „опасно време“, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.

По-слабото предупреждение, жълт код, е в сила за областите Варна, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

Валежи се очакват днес в почти цялата страна, но по-слаби. В районите с надморска височина над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. След обяд от югозапад валежите ще спират.

Преобладаващите температури ще са: минимални – между 7 градуса и 12 градуса, максимални в по-голямата част от страната – между 8 градуса и 13 градуса, на места в Северна България – по-ниски, по Черноморието – 11-14 градуса.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра – около 0 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *