Прокълнат диамант сее нещастие и смърт по целия свят!

Етикети: , , , , , , ,

Прокълнат диамантТова е една доста страховита история за диамант, който носи само нещастия и смърт на хората, които са го притежавали дори за ден. Името на диаманта е Хоуп и е един истински шедьовър. За съжаление обаче една безразсъдна постъпка на французинът Жан-Батист Таверние го превръща в прокълнато бижу. 

Историята започва още през 1668 година, когато същият французин решава да открадне уникалния диамант от индийски храм, за да го подари на краля си- Луи XIV. Както знаем, индийците са народ, който изключително много вярва в предсказания, проклятия и най-различни божества. Според историците, смъртното проклятие се навлича на скъпоценното бижу именно след кражбата му от храма, а след това няма собственик, който да е останал жив.

Първият, който е бил застигнат от проклятието е самият Жан-Батист Таверние, който загива след нападение от освирепели кучета. Кралят също не е бил подминат от проклятието и умира от гангрена, след като навяхва крака си. Следващата собственичка на диаманта- Мария Антоанета също бива застината от съдбата на предишните собственици на диаманта “Хоуп”, а след нея и лондонският известен банкер и колекционер на скъпоценности- Хенри Филип Хоуп умира от мистериозна болест. 

След тях, диамантът попада в ръцете на още няколко ценители на уникалния диамант, но и тяхната съдба е същата, като на всички предишни собственици. Именно тогава всички прозрели, че диамантът е прокълнат и го заключили във Вашингтонския музей, където се намира и до ден днешен, предадоха колегите от chudesa.net. Дали обаче над диаманта все още тегне смъртоносното проклятие, за сега никой не смее да провери.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *