Прокълнати острови сеят смърт и ужас!

Прокълнати островиПрокълнати острови до ден днешен крият мистериозни тайни от миналото си.

Прокълнати острови сеят ужас и дори смърт сред хората. Сред най-мистериозните места, обвити в тъмна мъгла, е остров Локрум, намиращ се в непосредствена близост до популярния хърватски курорт Дубровник. Легендите твърдят, че смелчаците, които все пак посмеят да го посетят, биват застигнати от ужасяващи нещастия и даже смърт.

Според местните, над Локрум тегне проклятие, след като французин решил да се подиграе с манастир и да изгони монасите от него, за да използва сградата за забавление. Докато напускали обителта си, духовниците прокълнали цялото място. Вярва се, че ако човек прекара 24 часа на острова, ще бъде сполетян от нещастие.

Сред другите прокълнати острови са и малайзийските острови Лангкави. На пръв поглед те изглеждат като късче от Рая. Местните обаче разказват, че над мястото тегне проклятието на красиво момиче, на име Махсури, което било несправедливо обвинено в прелюбодейство.

Красавицата била омъжена за воина Ван Дарус, но приютила в дома си бездомния младеж Дермна. Заради това била нападната от жените, които твърдели, че Махсури изневерява на мъжа си. Заради което я намушкали с кинжал. Умирайки, красавицата проклела както островите, така и жителите им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *