ПРОКУРАТУРАТА СЕ ЗАДЕЙСТВА ПО СИГНАЛА НА ГЕОРГИ КОСТОВ СРЕЩУ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР

Georgi Kostov bgnes

Пламен Узунов днес е бил разпитван, утре ще стане ясно дали проверката ще прерасне в разследване

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов е бил разпитван по оповестения вчера сигнал срещу него внесен от бившият вече главен секретар на МВР Георги Костов за това, че върху него е оказван натиск да си подаде оставката. Предварителната проверка е за престъпление срещу личността, изнудване, принуда и злоупотреба със служебно положение, обяви пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Вероятно утре ще стане ясно дали проверката ще прерасне в разследване, или ще бъде прекратена. Разследващите се опитват да съберат потвърждаващи доказателства, засега само думите на Костов, че Узунов и служебният премиер Огнян Герджиков са го притискали да се оттегли от поста заради липса на политическо доверие, а пък вътрешният министър го е заплашвал, че ако не го направи доброволно, срещу него ще бъдат подадени сигнали от полицейски шефове.

Проверката е започнала още миналата седмица веднага след подадения сигнал от Георги Костов, като освен Узунов са били разпитани и други началници от МВР. Румяна Арнаудова не уточни ще се иска ли разпечатка на телефоните на Георги Костов и Огнян Герджиков, тъй като в писмо днес бившият главен секретар на МВР твърди, че е говорил с Огнян Герджиков по телефона и именно тогава той го е заплашил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *