ПРОКУРАТУРАТА ПОИСКА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ЗАМ.-МИНИСТЪРА АН ТРАНСПОРТА АНГЕЛ ПОПОВ

Angel Popov bgnes

На 29 март е внесен обвинителен акт за извършена от него измама

Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство в Софийски районен съд, насрочено за разпоредително заседание. Подозренията са за извършена измама преди заемане на сегашния пост на Попов.

На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8 000 лв., Попов заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт).

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.

Припомняме, при назначаването на Ангел Попов за зам.-министър на транспорта имаше бурни протести от бранша.Заместникът на Московски се смята за назначение на НФСБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *