ПРОКУРАТУРАТА ПОДХВАНА БСП: КПКОНПИ И НАП ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ ИМОТИТЕ НА КРУМ ЗАРКОВ

Zarkov bgnes

Търси се информация от къде са парите за имотна сделка и дали са платени всички дължими данъци

Проверката е възложена от Върховна касационна прокуратура и се базира на публикации в медиите.  Държавното обвинение се базира на публикация в „24 часа“ със заглавие: „Зарков купил жилище на пъпа на София за 1107 евро квадрата, платил и дворно място“. В съобщението се посочва, че такава публикация има и в сайта „Топновини“.

Проверката е възложена на КПКОНПИ на основание чл. 145 ал. 1 т. 3 от Закона за съдебната власт, чл. 82 и чл. 83, т.8 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Комисията трябва да събере информация относно притежаваните от Зарков недвижими имоти, историята по собственици на всеки от закупените имоти, относно декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката.

С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

От Зарков ще се иска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции. На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медиите.

НАП трябва да провери дали при придобиването на имотите е спазено данъчното законодателство и съответствието между декларираните и/или получени доходи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *