ПРОКУРАТУРАТА ВЛЕЗЕ И В НЕК, ПРОВЕРЯВАТ ЗА НЕИЗГОДНИ ДОГОВОРИ

Rumyana Arnaudova bgnes

Компанията имала административен капацитет сама да извършва определени услуги, но въпреки това ползвала външни фирми

„Разследваме безстопанственост по повод сключване на абсолютно неизгодни договори при наличие на собствен административен капацитет на съответната институция да извърши дейностите, за които иначе е платила доста пари на външни изпълнители”, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Проверката на НЕК е броени дни, след като прокуратурата започна разследване в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за престъпления по служба, извършени от длъжностни лица, заради които се предполага, че са довели до запазване на необосновано висока продажна цена на газта.

Припомняме, преди няколко дни прокурори влязоха в КЕВР и започнаха разследване на действия на служители на агенцията от минали периоди. Влизането на прокуратурата стана след като едно от последните решения на регулатора беше за повишаване на цената на природния газ и съответно на парното и топлата вода. Срещу това решение се създаде сериозно обществено недоволство, а КЕВР беше обвинена, че не защитава обществения интерес.

„Днес също сме предвидили следствени действия в една институция. Уверявам ви, че действаме по график“, допълни Арнаудова. Тя обаче отказа да каже в коя институция ще са действията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *