ПРОЕКТ НА ЕС, БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА ОСИГУРЯВА 600 МЛН. ЕВРО ДОПЪЛНИТЕЛНИ КРЕДИТИ КЪМ МАЛКИТЕ И СРЕДНИ ПРЕДПРИЯТИЯ У НАС

Evro BGNES

България е шеста сред страните от ЕС по размер на предвидените и подкрепени инвестиции по инвестиционния план „Юнкер“

За това информира ръководителят на Представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев. България е шеста сред страните от ЕС по размер на предвидените и подкрепени инвестиции по инвестиционния план „Юнкер“ са поставени към брутният вътрешен продукт.

По отношение на условията за малките и средни предприятия, страната ни излиза още по-напред, до третото място сред страните членки на общността. България се нуждае от сериозни предприемачи, които да развиват иновативен бизнес, което да постига високи темпове на растеж и да е насочен към международните пазари. Благодарение на гаранциите от ЕС се намалява риска, което банките носели по този начин се ангажира да инвестира в средства.

Малките и средни предприятия получават по широк достъп до финансиране, при по изгодни условия като по ниски лихви или изискванията за обезпечение на кредита – каза Огнян Златев, ръководител на представителството на европейската комисия у нас.  Малкият бизнес в България допринася за 76 процента от работните места и 62 процента от добавената стойност. В същото време три четвърти от предприятията в начална фаза нямат намерение да наемат работна сила и слабо прилагат иновациите в производствата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *