ПРОДЪЛЖАВА ДА ГОРИ КРАЙ ХАСКОВО И ЯМБОЛ

Gorski pojar bgnes

Военни ще помагат за гасене на пламъците между селата Присадец и Маточина

Пожарите между селата Присадец и Маточина в област Хасково продължиха да горят цяла нощ, съобщава БНР. Втори ден огнеборците не успяват да се преборят със стихията. През нощта са изгорели близо 1200 дка сухи треви. За сега няма данни пламъците да заплашват домове на хора или селскостопански масиви и продукция. У властите има притеснение, че огънят може да премине границата с Турция.

По нареждане на министър Каракачанов днес 35 военнослужещи ще се включат в гасенето на огъня. В усилията за овладяването на огнената стихия военнослужещите ще използват един противопожарен автомобил и 4 транспортни машини.

Два пожара възникнаха и в община Тополовград. Първото огнище беше в района на селата Присадец и Филиповци. Пожарите обхващаха сухи треви и храсти. Сигналът за пожарите на територията на област Хасково, между селата Маточина и Присадец, е подаден минути преди 12 часа по обяд в дежурната част пожарната служба. Незабавно на мястото на произшествието пристигнали пет екипа огнеборци, екип от горското стопанство и доброволен отряд от Тополовград, информира МВР.

Вчера бе подаден сигнал за пожар в местността Ормана край Ямбол. Огънят е тръгнал от района на Рибарниците като за минути заради силния вятър пожарът се прехвърлил през пътя върху дърветата от санитарна сеч, които се съхраняват в склад на общината, намиращ се в района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *