ПРОДЪЛЖАВА БОРБАТА С ПЛАМЪЦИТЕ В ПОПОВИЦА И ИЗВОРИЩЕ

pojar bgnes

До 5 метра се издигаха пламъците от двата големи пожара, материалните щети са много големи

Продължава гасенето на пожара, избухнал в сряда сутринта край пловдивското село Поповица. Огънят е обхванал около 5 декара. Той тръгна от фуражните складове до най-голямата кравеферма в България. През нощта огънят се разгоря с нова сила и пламъците стигаха до 5 метра, съобщи Нова тв. През нощта четири екипа на пожарната са дежурили непрекъснато, съобщи БНР.

Огънят беше локализиран вчера по обед, но за окончателното загасяване на пламъците, обхванали над 200 тона груб фураж – бали с люцерна и сено, е нужно повече време, заявиха от пловдивската пожарна. Все още се изясняват причините за пожара.

От екоинспекцията успокоиха, че през нощта в района не е имало обгазяване и няма опасност за местното население. Според пожарникарите огънят ще стихне най-рано след два-три дни.

Четири пожарни екипа се бориха с огъня през нощта във вилната зона на бургаското село Изворище. Огънят е локализиран, но са унищожени десетки постройки, както и част от борова гора, информира бТВ. Ново огнище се разгоря снощи в района, но то е далеч от сгради. От сряда късно вечерта е отворен за автомобили и пътят Бургас – Ветрен. Градският транспорт се движи по график, съобщиха дежурните от общината. Часове наред огнеборците се опитваха да потушат стихията, но силният южен вятър затрудняваше действията им.

Опасността от пожари остава и днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *