Продават Lamborghini Veneno Roadster за 5.7 милиона евро

Lamborghini Veneno RoadsterВ края на миналата година, Lamborghini представи версията Roadster на уникалното си Veneno, създадена по случай 50-та годишнина на компанията. Тогава от легендарната марка обявиха, че от суперспортната кола ще бъдат произведени само 9 екземпляра с „базова“ цена от 3.3 милиона евро, предават от auto-press.bg

В mobile.de фигурира обява за продажбата на „последното от девет“ Veneno Roadster, цената на което е определена на 5.7 милиона евро.

Дали обявата е реална или не, не е ясно, но същата компания- GT Golden Tower Real Estate and Luxury GmbH, която предлага колата, продава и други суперспортни коли- Ferrari 458 Italia за 250 000 евро, Bugatti Veyron за 2 000 000 евро, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse за 2.38 млн евро, Ferrari GTO за 47.6 милиона евро и други.

Карбоновото Lamborghini Veneno Roadster разполага с 6.5 литров, дванадесетцилиндров двигател с максимална мощност от 552 кВт или 750 конски сили. Автомобилът обещава възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди и максимална скорост на движение от 355 км/ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *