ПРОВЕРЯВАТ ОВЕРГАЗ, ЛИЦЕНЗЪТ НА КОМПАНИЯТА – ПОД ВЪПРОС

gaz bgnes

Въпросът за лиценза на компанията беше поставен още преди нова година

Със заповед на своя председател Иван Иванов Комисията за енергийно и водно регулиране започна извънредна проверка на финансовото състояние и изпълнението на лицензионните задължения на „Овергаз“. КЕВР следи внимателно развитието на възникналата ситуация около доставките на природен газ от „Газпром Експорт“ за „Овергаз Инк“ след 1 януари 2016 г., съобщиха от регулаторния орган.

Въпросът за лиценза на „Овергаз” беше поставен от шефа на Бългалския енергиен холдинг Жаклен Коен още на 30 декември. Припомняме, че на 30 декември 2015-а година пристигна изненадващо писмо от руската фирма „Газпром Експорт“до българо-руското дружество „Овергаз“, че от 1 януари 2016-а спират доставките за всички битови потребители в България. Компанията снабдява 200 000 български потребители в цялата страна. Санкцията от руска страна срещу „Овергаз“ обаче не се отрази на абонатите. Всички клиенти на частното дружество получават газ от държавната „Булгаргаз“.

Още в края на миналата година „Овергаз“ заяви, че няма просрочени задължения към нито една институция и изрази подозрение в опит за „изземване на бизнеса им“. Според   държавните дружества обаче частната компания е забавила критично искането за помощ, което е застрашило доставките на газ за 55 хиляди домакинства и 3 хиляди фирми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *