ПРОВЕРЯВАТ БИЗНЕСА НА ЗЕТА НА ТРЪМП ДЖАРЪД КЪШНЪР

6073143

Прокурорът Робърт Милър ще се концентрира върху финансовите сделки и бизнес преговорите, водени от старши съветника на американския президент

Специалният прокурор Робърт Мълър разследва опитите на президентския зет Джаред Къшнър да привлече чуждестранни инвеститори отвъд Русия, които да финансират компанията му. Според разкритията на телевизия Си Ен Ен екипът на Мълър проучва комуникациите на Къшър по време на президентския преходен период, касаещи опитите му да намери чуждестранни инвеститори, готови да спасят офисите на „Къшнър Къмпанис“ на „5-то Авеню“ в Ню Йорк, тъй като тогава компанията е имала известни финансови затруднения заради кризата с недвижимото имущество в САЩ.

Телевизията уточнява, че Кушнър е разследван и за неговите бизнес връзки с Китай и Катар. „Ню Йорк Таймс“ пък допълва, че Къшнър се е срещнал с високопоставени служители от китайската група „Анбанг Иншърънс“. само седмица след изборите – на 8 ноември 2016 година. Двете страни са били близо до финализирането на сделката, след която китайският конгломерат е щял да инвестира в сградата „666 Фифт Авеню“. В последния момент обаче преговорите са пропаднали.

Мюлер, ФБР, както и специалните комисии за разузнаването на Сената и Камарата на представителите на Конгреса на САЩ провеждат разследвания на предполагаемата намеса в изборите в САЩ. Тръмп и неговите ключови асистенти многократно отхвърлят подозренията за незаконни контакти с руските официални лица по време на предизборната кампания през 2016 г. Москва също многократно отхвърляше безпочвени твърдения за опити да повлияе на хода на президентските избори в Съединените щати.

БГНЕС обаче припомня, че през януари Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ също започна разследване на фирмите, които по-рано е управлявал зетят и старши съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп Джаред Къшнър. Тогава източници на “Уолстрийт джърнъл” разказаха през изданието, че се проверява дали компанията „Къшнър Къмпанис“, действаща в сферата на недвижимите имоти и строителството, се е опитвала да използва в свой интерес програмата за привличане на чуждестранни инвестиции чрез издаването на визи от категорията ЕВ-5 на богати чужденци. Тогава медията посочи, че през май 2017 г. представители на комисията са изпратили в компанията искане за предоставяне на документи, засягащи дадената програма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *